Oportunitatea zilei de mâine - articole - munca.ro
Pagina principală |  Articole |  Ştiri |  Resurse |  Condiţii |  Servicii angajatori |  Contact
 Imobiliare  | Turism  | Prieteni  | Bancuri  | Ştiri  | Culinare  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Meteo  | Calendar  | Ziare 
Articole

Oportunitatea zilei de mâine

Autor: Dana Visoianu

         M-am întâlnit mai devreme cu un amic. Era grăbit. În graba lui s-a gândit să fie politicos şi mi-a spus: „Salut ! Ce faci mâine ?” Răspunsul meu nu avea nici o importanţă pentru el, dar e foarte important pentru mine.
          Mâine aş vrea să fac mai multe: ceva pentru mine, ceva pentru familia mea, să-mi bucur un prieten şi să fac ceva pentru comunitatea în care trăiesc. Nimic mai simplu vor răspunde mulţi: „Eşti român, sunt atâtea oportunităţi în această ţară !” Ei au dreptate şi totuşi, dacă mă gândesc bine, nu voi putea face mâine ceea ce îmi doresc. Serviciul, adică truda fiecărei zile este atât de important! Pentru că el înseamnă asigurarea zilei de mâine pentru mine şi familia mea încât e greu să las timp şi celorlalte nevoi ale mele să se manifeste.
          Ne apropiem de luna septembrie. Gata cu vacanţele, prea multă relaxare. Încep să duduie motoarele. Vestea cea mai bună pentru tine, căutătorule de joburi, este că suntem în plin sezon de recrutare. Dacă eşti hotărât, dacă ştii că acum e momentul şi eşti pregătit pentru jobul visurilor tale, nu ezita! Începe prin a-ţi reface cv-ul: ce ai mai învăţat în ultimele luni, ce competenţe ţi-ai consolidat, s-a modificat ceva în planul tău de carieră ?
          După ce termini cu cv-ul, întreabă în stânga, întreabă în dreapta şi află:
          - ce site-uri de joburi au avut succes ?
          - mai sunt ziare noi de anunţuri pe piaţă ?
          - ce cunoştinţe noi ai făcut vara aceasta, unde lucrau ?
         - care sunt tendinţele în materie de Scrisoare de intenţie şi cine te-ar putea ajuta ?
         
          Pentru că mâine, dragă cititorule, cariera ta va cunoaşte o cotitură. Mâine vei citi publicaţia care anunţă postul pe care îl aştepţi. Mâine vei sta pe net şi ochii îţi vor cădea exact pe anunţul potrivit. Ziua de mâine va conţine în ea, cu siguranţă, vraja unei oportunităţi. Rezervă-ţi din energia acestei veri tot ceea ce ai nevoie pentru a nu o rata.
          Fii perseverent. Pentru cei care nu au fost niciodată implicaţi într-o căutare de job am acest unic sfat: fiţi perseverenţi ! Cunosc pe cineva care a avut răbdare şapte luni pentru a-şi găsi exact postul pe care l-a dorit: a vrut să lucreze în sectorul bancar, la o bancă internaţională, în resurse umane.
          Nu mai lucrase până atunci niciodată în sectorul bancar, nici în zona de business, nici în resurse umane. Era doar absolventă a unui program de master de resurse umane. Bravo ei !
          Reuşita ei poate fi însă şi reuşita ta. Iar efortul tău ar trebui să înceapă, asta este, cu două exerciţii:
          - primul este de interogare: „Tu ce vrei să faci?”, „Unde vrei să lucrezi ?”
          - iar cel de-al doilea exerciţiu este unul de planificare;
          Noi, cei care vrem să te susţinem, te rugăm să fii sincer şi serios. Dacă nu eşti serios la primul exerciţiu, cei care îţi vor citi scrisoarea de intenţie, cei care te vor primi la interviu, vor înţelege că nu ştii ce vrei din primele minute. Şi nu vor avea nici un fel de bunăvoinţă, în sensul în care nici măcar nu vei avea parte de un interviu după care să spui că ai învăţat ceva, că a fost o experienţă interesantă.
          Pentru al doilea exerciţiu îţi recomandăm perseverenţă şi seriozitate:
          - acordă-ţi timp în fiecare zi să verifici anunţurile nou postate pe site-uri: uneori contează foarte mult a câta aplicaţie este cea transmisă de tine;
          - acordă-ţi timp să dai câteva telefoane, să-ţi verifici căsuţa poştală;
          - dacă ai dat un alt număr de telefon pentru contact verifică periodic dacă nu ai mesaje;
          - fii diplomat şi aranjează-ţi agenda la serviciul actual, în aşa fel încât să poţi participa la interviuri: nu toate interviurile pot avea loc până la 9 sau după 17 (un angajator poate aprecia că nu eşti foarte motivat pentru o schimbare de job dacă nu ai flexibilitate pentru un interviu).
          Şi nu uita să te gândeşti la ce vrei să faci mâine: ceva pentru tine, ceva pentru familia ta, ceva pentru comunitatea în care trăieşti.
          Îţi va fi mai uşor în toată această perioadă de căutare pentru că jobul la care vei ajunge, folosind oportunitatea zilei de mâine, îţi va permite să faci ceea ce îţi doreşti.



Sursa:


Data postării: 29.08.2005
Vizualizări: 1.929

Înapoi la articole


Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.