Au Pair în Germania - articole - munca.ro
Pagina principală |  Articole |  Ştiri |  Resurse |  Condiţii |  Servicii angajatori |  Contact
 Imobiliare  | Turism  | Prieteni  | Bancuri  | Ştiri  | Culinare  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Meteo  | Calendar  | Ziare 
Articole

Au Pair în Germania

Autor: Dana Puscoci

         Prin programul Au Pair al Student Travel, studenţii au ocazia de a petrece până la un an în Germania, în mijlocul unei familii, dând o mână de ajutor la treburile gospodăreşti şi având grijă de copii. Ca membri activi ai unei familii găzduitoare, participanţii la program au posibilitatea să cunoască cultura germană, dar şi să câştige experienţă în viaţa de zi cu zi în Germania. Masa, cazarea (în camere individuale) şi banii de buzunar (până la 205 euro pe lună) sunt asigurate de familie, în schimbul ajutorului dat la supravegherea copiilor şi la treburile gospodăreşti. Programul include:
         - Asistenţă din partea Student Travel;
         - Documentele necesare pentru obţinerea vizei;
         - Plasament în cadrul unei familii germane (cazare şi masă);
         - 205 euro bani de buzunar pe lună;
         - Asigurare de accidente şi de sănătate;
         - Abonament lunar pentru transportul public sau posibilitatea de a folosi maşina familiei;
         - Supraveghere şi asistenţă pe toată durata programului.
         Pentru a fi eligibili în cadrul programului Au Pair în Germania, trebuie să aveţi vârsta cuprinsă între 18–24 de ani; bune cunoştinţe de limba germană; stare de sănătate foarte bună; să vă placă să vă ocupaţi cu copiii şi experienţă în babysitting; pregătire practică în lucru cu copii din grădiniţă sau cu grupuri de tineri şi să fiţi pregătiţi să petreceţi în Germania o perioadă de timp de la 6 la 12 luni.
         Pentru a participa la program trebuie să depuneţi, cu 5-6 luni înainte de perioada la care doriţi să înceţi, un dosar care să conţină următoarele acte:
         1. Formularul de înscriere – asiguraţi-vă că toate datele sunt corecte şi uşor de parcurs. Din moment ce principala cale de comunicare între participanţii la program şi Student Travel va fi prin e-mail, acordaţi o deosebită atenţie scrierii corecte a adresei de e-mail, iar după depunerea dosarului, verificaţi cu regularitate căsuţa poştală.
         2. Fotocopie a certificatului de naştere;
         3. Certificat medical semnat de un medic;
         4. Situaţia şcolară a ultimului an şcolar;
         5. Adeverinţă de la şcoală care să ateste nivelul cunoştinţelor de limba germană;
         6. Două scrisori de recomandare din partea unor familii (cu care nu eşti înrudit) care să ateste experienţa ta de lucru cu copiii (în limba germană sau în limba engleză);
         7. O scrisoare de recomandare care să conţină referiri la caracterul vostru, din partea unui profesor sau angajator (în limba engleză sau în limba germană);
         8. O scrisoare de intenţie către familia germană, în care să daţi cât mai multe detalii despre mediul din care proveniţi, despre voi şi despre experienţa anterioară (cel puţin 2 pagini, scrise în limba germană);
         9. Două fotografii recente tip paşaport;
         10. Fotografii în care să apară statura integrală, împreună cu copiii de care aţi avut grijă, precum şi cu familia;
         11. Fotocopie a documentului de identitate;
         12. Fotocopie a paşaportului, inclusiv de pe vizele anterioare (dacă este cazul).
         Dosarul se depune la unul dintre birourile Student Travel, sau prin poştă.
         După ce dosarul a fost depus, va avea loc un interviu în limba germană, prin care se va evalua dacă îndepliniţi cerinţele programului.
         Costuri legate de program: taxa de înscriere este de 400 de lei, taxa de viză va fi stabilită de către Ambasadă, costul biletului de călătorie,costul asigurării medicale şi de călătorie.
         Obţinerea vizei:
         Pentru a participa la programul Au Pair în Germania, aveţi nevoie de o viză pentru acest gen de program, din partea Consulatului German din Sibiu sau Bucureşti.
         O dată ajunţi în Germania, veţi avea următoarele responsabilităţi:
         - supravegherea copiilor familiei găzduitoare: spălat, îmbrăcat, hrănit, să le citiţi poveşti, să vă jucaţi cu ei, să-i scoateţi la plimbare;
         - supravegherea de două sau trei ori pe săptămână, seara;
         - să daţi o mână de ajutor în activităţile domestice, precum călcat, cumpărarea alimentelor, pregătirea felurilor de mâncare mai puţin complicate, curăţenie etc.;
         - să lucraţi până la 6 ore pe zi timp de 5 zile pe săptămână (dar nu mai mult de 30 de ore pe săptămână), şi de asemenea trebuie să urmaţi cursurile de limba germană (cursuri care se vor achita din veniturile proprii).
         Familia găzduitoare va asigura următoarele beneficii: cazare şi masă; 205 euro bani de buzunar pe lună; până la 4 săptămâni de vacanţă plătită (dacă staţi 12 luni) sau 2 zile pe lună; asigurare de accidente şi de sănătate; abonament lunar pentru transportul public sau posibilitatea de a folosi maşina familiei; posibilitatea de a participa la cursuri de limbi străine şi excursii (pe propria voastră cheltuială).
          Pentru mai multe informaţii, puteţi vizita site-ul www.studenttravel.roSursa:


Data postării: 10.10.2005
Vizualizări: 3.223

Înapoi la articole


Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2022 Pandora Impex SRL.